Jannes kage (2003)

300 g. smør/marg.
300 g. sukker
6 æg
375 g. mel
1 1/2 dl. fløde

3 tsk bagepulver

Fyld:
Hakkede nødder, chokolade, rosiner, revet æble

Pynt:
Æbler, sukker, kanel

Bages 25 - 30 min. ved 225 grader

 

Tines Speltboller (2003)

6 dl. koldt vand
10 g. gær
10 g. salt
evt. lidt olie (kan med held udelades)
ca. 800 g. speltmel (500 g. sigtet spelt, 300 g. spelt)

Det hele røres sammen. Dejen bliver meget lind !!
Bollerne sættes på pladen med 2 skeer dyppet i vand.
Dejen kan stå koldt i op til én uge, så der kan bages lidt hver dag.

Go´ fornøjelse

 

Tines Grønkålssalat (2003)

Grønkål hakkes ret fint med en stor kniv.
Appelsin og evt. æble skæres i små stykker og tilsættes.
Hakkede hasselnødder (valnødder eller mandler) samt rosiner blandes i.
En dressing rystes af en neutral olie (fx solsikke eller vindruekerne) og citron i forholdet 3:1 - salt og peber og blandes i salaten. Voila!


Palles Rejekager (2003)

1 kg. rå rejer - uden hoved !
150 g. mel
salt, peber
vand - evt. øl

Rodes sammen og friturekoges i planteolie til de er pænt lysebrune
Dip: Thai Sweet Chilisauce

 

Birgitte's familiekage (2003)

dej:
600 gr. mel
400 gr. margarine
650 gr. melis
4 dl. mælk
6 æg
4 spsk. kakao
4 tsk. bagepulver
6 tsk. vanillesukker
1 appelsin

kakaoglasur:
250 gr. margarine
400 gr. flormelis
125 gr. kokosmel
2 1/2 spsk. kakao
8 spsk. kaffe (færdiglavet?)
2 tsk. vanille

Alle ingredienserne skal have stuetemperatur. Margarinen blødgøres og røres hvid med sukker. Æg tilsættes et ad gangen. Mel, kakao og vanille sigtes sammen og kommes i sammen med mælken. Appelsinen vaskes, skallen rives - saften presses ud og blandes i dejen.
Dejen kommes i en smurt bradepande. Bages på miderste rille 190 gr. i 25-30 min.
Kakaoglasuren: alle ingredienser røres sammen og varmes i en gryde - smøres på den varme kage.
Uhm!!!!!

 

TYKKE PANDE-KAGER

En lækkerbidsken fra Bopladsen

 

Du skal bruge:

Et lille bål

en stegepande eller gryde

en kop surdej eller 25 g. gær

3 æg

3 kopper mel

3 tsk. sukker

3 tsk. salt

3 kopper mælk

1 pund (pakke) svinefedt


 

Sådan gør du:


1) Læg an til et lille fint bål og tænd det. Husk nu at holde øje med det.

 

2) Slå først æggene ud i en skål, derefter kommer du mel, salt, sukker

og surdej i. Det hele røres grundigt sammen med en kop mælk.

Derefter hælder du lidt mælk i ad gangen, mens du rører.

Dejen skal være lidt tykkere end til almindelige pandekager.

(8-talsprøven = du kan lige akkurat nå at lave et 8-tal med dejen - dejen.)

Tag en kopfuld af dejen og gem det (surdejen) til næste gang.

 

3) Sæt panden (gryden) på bålet og læg et pund svinefedt på - vent !

Når fedtet syder om en træsplint (tændstik) passer temperaturen.

PAS PÅ det er meget varmt !!! Det skal være meget varmt hele tiden.

 

4) Sæt hurtigt 4-5 kager på/i med en grydeske. Vend dem med det samme, eller når de er lysebrune. Brug f.eks. en spids gaffel .

 

5) Tag dem af panden og læg dem på noget fedtsugende

(f.eks. et stykke brænde).

 

6) Spis dem lune med honning eller syltetøj.

Tip: Skil blomme og hvide - pisk hviden stiv og vend det forsigtigt i dejen - mums.

 

Go´ appetit

Ole