TYKKE PANDE-KAGER

En lækkerbisken fra Bopladsen

 

Du skal bruge:

Et lille bål

en stegepande eller gryde

en kop surdej eller 25 g. gær

3 æg

3 kopper mel

3 tsk. sukker

3 tsk. salt

3 kopper mælk

1 pund (pakke) svinefedt


 

Sådan gør du:


1) Læg an til et lille fint bål og tænd det. Husk nu at holde øje med det.

 

2) Slå først æggene ud i en skål, derefter kommer du mel, salt, sukker

og surdej i. Det hele røres grundigt sammen med en kop mælk.

Derefter hælder du lidt mælk i ad gangen, mens du rører.

Dejen skal være lidt tykkere end til almindelige pandekager.

(8-talsprøven = du kan lige akkurat nå at lave et 8-tal med dejen - dejen.)

Tag en kopfuld af dejen og gem det (surdejen) til næste gang.

 

3) Sæt panden (gryden) på bålet og læg et pund svinefedt på - vent !

Når fedtet syder om en træsplint (tændstik) passer temperaturen.

PAS PÅ det er meget varmt !!! Det skal være meget varmt hele tiden.

 

4) Sæt hurtigt 4-5 kager på/i med en grydeske. Vend dem med det samme, eller når de er lysebrune. Brug f.eks. en spids gaffel .

 

5) Tag dem af panden og læg dem på noget fedtsugende

(f.eks. et stykke brænde).

 

6) Spis dem lune med honning eller syltetøj.

Tip: Skil blomme og hvide - pisk hviden stiv og vend det forsigtigt i dejen - mums.

 

 

 

 

Go´ appetit

Ole

(SkoleOle@privat.dk)