Ny teknologi er svaret, men hva´ var spørgsmålet egentlig ?

Her på skolen har vi fra starten betragtet computeren som et stykke værktøj, på lige fod med bøger, blyant og lommeregner, altså noget man bruger når det er praktisk at benytte.
Vi er selvfølgelig også vores ansvar bevidst. Vi behøver ikke at lære dem at bruge en maskine - det lærer de lyn-og-så-meget-hurtigere-end-læreren.
Vi skal istedet bl.a. prøve at lære eleverne at skille skæg fra snot
En computer er et effektivt hjælpemiddel, men den kan også være en stor tidstyv.
På nettet kan man finde enorme mængder af information, men det er kun en meget lille del af det, der er anvendeligt.
Man kan chatte og komme i kontakt med andre, men det er ikke alle, der er den de udgiver sig for at være.
Der er nok at tage fat på.

Alle skolens elevmaskiner har været på nettet siden efteråret 2001 og mulighederne bliver flittigt benyttet. Der går ikke én dag, hvor rummet står ubenyttet hen. Vi har fra starten haft nogle meget enkle regler for brug af computere. Man bruger dem til det der er aftalt med en voksen og lader iøvrigt være med at pille ved noget, man ikke har fået lov til/forstand på. Så længe det system fungerer, bliver der ikke lagt nogen restriktioner på maskinerne. D.v.s. at alle kan "se" næsten alt og at evt. pilfingre kan lægge hele systemet ned. Det er ikke sket endnu, så den tillid vi har vist eleverne har ikke været uberettiget.
Der bliver surfet og søgt oplysninger på nettet, men også tekstbehandling og regneark bliver flittigt benyttet.

Tit er det elever fra forskellige klasser der "lige" skal lave et eller andet.


Kåre er helt uundværlig for skolens PC-TaskForce

Her sætter han vores server op via sin blærbare

Vi får en masse ud af det grej vi har, for dels er vi godt dækket ind med 18 velfungerende elev-maskiner alene i computerrummet (=en hel klasse) og dels bliver rummet brugt flittigt.
Vi har også 18 bærbare, som er trådløst på skolens net, så de kan bruges ude i klasserne. Alle elevmaskiner kører primært som tynde klienter.

Vi har flere gange fået sagkyndig bistand af datamatiker-studerende fra Selandia, som bl.a. har lavet netværk og sat maskiner op.

Heldigvis kan vi også hente hjælp til vedligehold hos nogle forældre. Skolens PC-TaskForce mødes sommetider til legedag på skolen. Det er som regel en lørdag fra kl. 10 til det virker !! Vi kan altid bruge flere hænder, så hvis du vil lege med så send en mail.

I august 2003 satte vi en server op, så elevmaskinerne dels kunne køre som i "gamle" dage og dels som tynde klienter. Det har bl.a. hævet hastigheden på internetsøgning ganske markant og så er alle elevmaskiner ens - ihvertfald på brugerfladen.

Vi arbejder hele tiden med forbedringer og på at alt virker efter hensigten - hele tiden.

Og så har vi slet ikke nævnt kontoret, som er en adskilt, selvstændig enhed.