1.december

Vinduet er højt oppe. Benny kommer i tanke om, at han har sin kødkrog, den han brugte da han boede i kirken. Da kravlede han op på kirkebænkene, og  byttede rundt på numrene til salmerne, der skulle synges i kirken.

Benny tager Anika i hånden, de hiver sig op til vinduet.  De kommer til et stort rum med  blå skabe og skuffer og masser af gryder. De tror de er kommet til køkkenet. Anika genkender komfuret, det havde hun også i sit køkken ved noret.  Det er stort og flot og helt perfekt, til at lave risengrød i.

Alle børnene er taget hjem og det er blevet mørkt udenfor.

De hopper ned på gulvet, og går på opdagelse i hele køkkenet. Det er stort, der er masser af skabe og skuffer. De leder efter aftensmad. Benny og Anika elsker begge risengrød, de har ingen ide om hvordan de skal lave grøden.

“Hvad skal vi gøre?” siger Benny opgivende. “Vi åbner bare alle skuffer og skabe, og ser hvad vi kan finde” siger Anika. “Okay” siger Benny. Så går de igang. Anika finder noget brunt pulver, det lugter forfærdeligt, men hun tager det alligevel,-

“Hvad står der her Benny”?

"K-A-F-F-E ,- kaffe" siger Benny “Hvad er det?” siger Anika. 

"Det er noget man drikker", siger Benny.

“Lad os tage det” siger Anika og putter det i en skål.

Benny kigger videre og finder noget i en flaske, han åbner det og det lugter surt, men han synes alligevel godt de kan bruge det. Han kigger på flaskenden og ser så at der står “eddike”. Han hælder det ned i skålen, 

Anika åbner et stort hvidt skab. Der er koldt inde i det store skab. Benny siger at det er køleskabet. Der finder hun mange bakker med æg, hun tager 3 æg og putter dem ned i skålen. Så tager de deres sko og strømper af, de hopper  ned i skålen og løber rundt, indtil det hele er mikset sammen. Dejen har en god konsistens og de stiller den i ovnen. Imens finder de 2 tallerkner.

“Her, Anika, sæt lige dem her over på bordet” siger Benny. 

“Okay, holder du ikke lige øje med aftensmaden, imens jeg sætter tallerkener på bordet” spørger Anikka. “DET SMELTERRRRR” råber Benny. 

Anika kommer med fuld fart hen og ser, at plastik skålen er smeltet ind i dejen. “ÅH NEJ hvad gør vi nu?”

Benny prøver at tage den ud, men den er alt for varm, og han brænder sig på fingrene.


I et af skabene finder de nogle boller. Anika går ind i køleskabet igen og finder noget flydende i noget pap. De sætter sig på køkkenbordet, og spiser boller og drikker det flydende der er i pappet.  Det er ikke lige den bedste mad de har fået, men det er okay.

 

Anika er blevet helt beskidt, så hun vil tage et bad. Benny rynker på næsen. “BAD? Det er det klammeste man kan lave” siger Benny. 

Anika hopper ned i håndvasken, og tænder for vandet. Det er dejlig varmt. Imens pakker Benny sin taske ud. Det havde han slet ikke haft tid til. 

Anika laver et karbad: hun fylder vasken op med vand og sæbe.

Benny forstår stadig ikke at hun gider det. Han HADER vand.  Benny går hen og kigger på.

Efter Anika har lavet sin bombe ned i baljen, er der kommet meget vand på bordet. Han glider og falder lige ned til Anika. Først skriger han, men så begynder de begge at grine, faktisk er det ikke så slemt som han tror. Anika tager noget skum op og kaster det i hovedet på ham. Så tager han også noget og kaster det i hovedet på hende., De holder skumkamp. Til sidst er vandet blevet helt koldt, så de går op og tager noget tørt tøj på.


“Skal vi ikke sove under vasken i nat” siger Benny. “Jo god ide, så ser børnene os heller ikke, når de kommer iom morgen”. De går ned under vasken og kigger. Der er nogle underlige rør, men de tænker ikke at det gør noget. Efter de har set det, går de på jagt efter noget de kan bruge som dyne. De kan ikke rigtig finde noget, men pludselig finder Anika noget underligt stof. Hun tager det ud og spørger om de ikke kan bruge det. Benny synes det er en rigtig god ide.

De lægger stoffet ind under vaskeni deres seng “Se Anika der er en dør” siger Benny. “Den har jeg ikke set før”. 

 

Følg med i morgen

2.afsnit

Juleaktiviteter

Jule-yoga