3.december

  Anika og Benny vil prøve at lave risengrød, men de har aldrig prøvet det før, så de må prøve sig frem. De forsøger sig med 1 pakke ris og en remoulade, og koger det. Men den er meget tør, så de prøver at hælde noget vand i. De kan huske at risengrød er hvidt, men det er en blanding af sorte strimler og gule riskorn de ser i gryden. 

  De prøver en ny blanding. Denne gang putter de ris, æblejuice og makroner i. Denne gang er den bare skilt, så de tror at de har kogt den alt for meget. 

  De beslutter sig for at lave endnu en blanding. De tager en pakke havregryn, noget salt og 5 æg og putter i gryden. 

  Det ender med, at hele gryden med “rismos” flyder over og vælter ned på gulvet. Benny og Anika slukker hurtigt komfuret og løber over under vasken og gemmer sig.

   Efter 20 minutter lister de så ud for at se, hvad der er sket. Heldigvis er rismosen bare brændt fast i bunden af gryden, “det er heldigt at det ikke er værre”  sige Anika “ vi lader det bare stå” siger Benny. 

  Lidt tid efter kom der en lærer. Hun siger: “HVAD ER DER SKET HER.”

  “Åh nej- vi har ikke ryddet op efter os” siger Anika.

  “Gryden er gået i stykker, fordi  vi brændte den der “risengrød” på . siger Benny 

  Benny og Anika overvejer hvad de skal gøre. men bliver inde i skabet.

  Pludselig kommer en anden lærer og siger:”JA - HVAD ER DER DOG SKET HER?”  Lærerne siger ikke mere til det og går ud af køkkenet. Da lærerne går, falder der en seddel ud af den ene lærers lomme. 


  Anika og Benny venter med at gå ud indtil skolen er lukket. De går ud i køkkenet og opdaget sedlen på gulvet. “DET ER EN OPSKRIFT PÅ RISENGRØD”, råber Benny. Begge nisser hopper og jubler over deres opdagelse. De vil lave grøden ud fra opskriften.

  Der står i opskriften at de skal bruge et grødfad og skeer, men det har de jo ikke. 

  De går over i den røde bygning for at lede efter det. 

  I den røde bygning  finde de ud af, hvordan de skal komme ind. Benny  kaster kødkrogen op på metaltrappen,og hopper ned på håndtaget, så åbner døren. De går ind de ser en stor maskine med et rundt vindue i midten. “Hvad mon det er, tror du børnene bruger den til noget” siger Anika. “ det ved jeg ikke, men den kan godt larme meget” siger Benny. De går ind af døren og ser en masse skabe og skuffer. Skufferne er for tunge til at de kan åbne dem, og det er nogle af skabene også. Der er et par skabe de kan åbne og de kigger i dem  De finder ikke noget, de er lige ved at give op, men Benny ser noget i vasken. Han kaster kødkrogen op på i håndvasken og kravler op af linen. I vasken ser han to perfekte skeer og en perfekt skål. Benny siger til Anika “se jeg har fundet nogle perfekte ting”. Benny kaster tingene ned til Anika, Benny kaster kødkrogen hen på håndtaget og trækker ned. 

  De løber ud af den røde bygning og  hen til køkkenet igen.

    

   

  Følg med i morgen

  4.afsnit

  Juleaktiviteter

  Jule-yoga