4.december


   Hyggen og Mulle vågner alt for sent om morgenen. Mulle plejer at stå meget tidligt op, så nu har han ikke nået at lave ballade.

   Hyggen kigger efter deres skeer, men han kan ikke finde dem! Han fortæller det til Mulle, “og hvor er skålen!?” siger Mulle. “Det er sikkert Lars den nye skoleinspektører eller Ursula, der har taget dem”! siger Hyggen.

   De finder på en måde de kan lave ballade på. “Måske kunne vi tage Lars' bukser eller hænge noget på hans bil siger Mulle”. De tænkte i lang tid men så fandt de på den bedste idé. “Vi, tager Lars strømper og hænger dem op i flagstangen, og putter blade i hans sko!” siger Mulle. “Det skal nok blive sjovt” siger Hyggen.


   Da Lars kommer i skole har han helt våde sko og strømper fordi han har trådt i en vandpyt. Så han tager dem af, også kommer Hyggen og Mulle og fylder hans sko med blade og hænger hans strømper op i flagstangen. Da han kommer tilbage efter at have hentet nogle tørrer strømper, ser han at hans sko er fulde af blade. “Hvem har dog gjort det”? siger Lars. “Det er sikkert Mulle den lille loppe” siger Lars. Lars  går ud og ser at hans strømper hænger i flagstangen. “Nej, nu må det være nok”! siger Lars vredt. “Jeg er væk i 5 minutter, og så er alt det her sket!” siger Lars.

   “Jeg tror ikke det er Ursula, og heller ikke Lars” siger Mulle. Det kunne de aldrig finde på, Skeerne er jo alt for små til dem. Jamen hvem kunne det så være? siger Hyggen, “Det ved jeg ikke siger Mulle”.

   Mulle og Hyggen glemmer det og går op i deres seng og slapper af. De tænker på hvem nu der kunne have taget deres skål og skeer.

   Mulle bliver irriteret og begynder at stampe i gulvet. Hyggen prøver at berolige Mulle, men det virker ikke.

   “Hvem kan have taget vores ting”! siger Mulle.

   “Nu får vi sikkert ikke vores risengrød” siger Hyggen.

   Hyggen begynder at tænke på dengang han ikke fik sin risengrød og fortæller hvor forfærdeligt en jul det var.

   “Det var som om at der ikke skete noget” siger Hyggen.

   En jul uden risengrød, han kunne ikke forestille sig sådan en jul igen. Han ville finde de skeer og deres skål, men han vidste ikke hvordan. Der gik en hel dag hvor han gik og tænkte og tænkte på hvor deres skeer og skål var.

   “Men hvordan kunne det ske” sagde Hyggen. 

   Mulle var også helt forvirret de prøvede at glemme det, men vidste at de var nødt til at gøre noget. De går i seng og prøver bare at glemme det og håber at de kan finde ud af, hvem det er der har taget deres skeer og skål i weekenden.

   “Godnat, Hyggen” siger Mulle,

   “Godnat, Mulle” siger Hyggen og så lægger de sig til at sove. 

    

   5.afsnit

   Følg med på mandag

   Juleaktiviteter

   Jule-yoga