10.december

                

  Mulle og Hyggen går rundt på skolen. De leder efter spor af andre Nisser. De

  har fundet en grøn nissehue og fodspor i noget mel, som ligner en nisses fodspor.


  De går ned ved græsplænen ved scenen. De kan høre en lyd inde fra en busk. “Hvad er det?” siger Mulle. Hyggen står klar. “AAARRRR!”  skriger Mulle. Han dukker sig med det samme og krummer sig sammen. Der kommer en fugl lige imod dem. De bliver forskrækket. De løber alt, hvad de kan for ikke at blive fanget af fuglen.. Efter de har løbet rundt på græsplænen, løber de hen mod SFO´en, og fuglen flyver igen. 

  De går ind i SFO'en og gemmer sig. De kan se, at der er sket et eller andet, for der er vand ud over det hele, og fiskene ligger nede på gulvet. Mulle og Hyggen prøver at få fiskene op i akvariet igen, men de er alt for tunge. De må give op. “Hvad nu hvis det er nogle andre nisser, der har lavet ballade?”. “Vi må ud at lede.” De går hen til Valhalla for at se, om der er flere spor. 

  Der står et vindue på klem, Mulle tager den hvide pind i munden og holder Hyggen i hånden, så bliver de begge usynlige. “Husk nu, hønsene kan se os. Pas på de ikke hakker ud efter os”.

  Mulle og Hyggen går gennem muren. De kommer ind i rummet, hvor der ser rodet ud, det er som om der har været nogle andre nisser. De går ind i Valhalla, der er et  juletræ! Det er stort, flot og højt. De leder og leder, men der er ikke nogle spor i Valhalla.“Øvvvv” siger Mulle. 

  Det er allerede blevet mørkt. De går udenfor, det er alt for mørkt til, at de kan finde tilbage til gymnastiksalen. De følger efter nogle høns, der går rundt. De finder bopladsen og sætter sig på en bænk. “Gad vide om der er andre nisser her?” siger Mulle. Inden nogle af dem kan nå at sige noget, falder de begge i søvn og sover.

  9.afsnit

  Følg med i morgen

  Juleaktiviteter

  Jule-yoga